De cine ti-e tie dor?!


Pana ieri nu m-am gandit ca se practica si agatatul la bancomat. De practicat se practica, dar cel putin la mine, deocamdata nu functioneaza.

Zilele trecute ma apucase dorul. Nu Dorul, vreun vecin sau vreo cunostinta, ci Dorul acela de oameni si lucruri, de sentimente si senzatii. Dar mai ales de oameni. Cine spune ca „ochii care nu se vad, se uita” se insala. Cel putin in anumite privinte. Intotdeauna vom fi formati de persoanele care trec sau care raman in viata noastra. Vor exista, daca nu au existat pana acum, cu siguranta, oameni si momente legate de acesti oameni pe care pur si simplu ti le amintesti. Nu le retraiesti neaparat, ca-i mai complicat, dar le rememorezi. De cele mai multe ori, mintea are o capacitate uluitoare de a rememora lucrurile frumoase. Nu ca-i grozav sa fii om?

Mie mi-e dor de Mel, acest frate al meu, si singurul ( deocamdata 😛 ) care m-a invatat ce-i ambitia si optimismul. Mi-e dor de bunica aceea care ma face sa-mi dau seama ca orice problema poate fi rezolvata, mi-e dor de acele femei care mi-au spus ca ma admira pentru curaj, mi-e dor de acea persoana care m-a invatat ce-i iubirea adolescentina, mi-e dor de acea persoana care ma recunoaste dupa picioare, mi-e dor de cei care mi-au spus ca atunci cand rad parca rasare un curcubeu, mi-e dor de profa’ de mate care ma critica doar pentru ca ma iubea aproape la fel de mult ca pe propria-i fiica, mi-e dor de momentele de dinaintea nuntii mamei mele, mi-e dor…

Mi-e dor de prieteniile din copilarie, mi-e dor de prieteniile de acum, ca n-am cum sa ma impart intre toate, mi-e dor de nesiguranta si adrenalina din avion, mi-e dor de drumetiile din liceu, cu trenul, la Bucuresti, mi-e dor de dirigu’, profu’ meu preferat de romana, care ma dadea afara de la ora pentru ca nu ma puteam abtine sa nu rad, mi-e dor de colegele mele din liceu, cu care povesteam atatea si nimic, mi-e dor de teza de la info si de meciurile de volei si baschet din liceu, mi-e dor de stagiile de la karate si de competitiile in care ne luptam atat de mult pentru medalii…. mi-e dor si nu doare, culmea, tocmai pentru ca sunt momente apuse, sunt amintirile frumoase legate de un trecut apropiat, sunt memorii reintoarse uneori, care ma nostalgizeaza si ma bine-dispun. Si sa stii tu de la mine ca astea nu le poate cumpara nimeni.

Tie de cine ti-e dor?

Reclame

7 comentarii (+add yours?)

 1. ana
  mai 27, 2010 @ 11:25:42

  c spui tu acolo? adica sa uiti d strandul din vic, unde ai invatat sa sari cap cu spatele =)) ? dar poate ca tu nu ai uitat ca ti e dor….chiar nu iti e :))

 2. Alexandra
  mai 27, 2010 @ 11:28:33

  N-am uitat fata, asa-i! Adica am uitat :)) Adica mi-e dor! Abia astept sa ajungem acolo! 😀

 3. Dorinel
  mai 29, 2010 @ 19:26:32

  Imi e dor de miserupismul din liceu. Si cam atat. Restul s-au cam terminat pentru un motiv.

 4. Traquilitas
  mai 30, 2010 @ 19:18:16

  Bunica-mea spune mereu sa ne traim viata acum, cat suntem tineri. Sa facem cat mai multe lucruri, sa vedem cat mai multe locuri, pentru ca la batranete raman doar amintirile.

  Ma mai apuca si pe mine dorul de tigara fumata pe fuga la coltul liceului, de partidele de canasta din noptile in care „invatam” pentru cate un examen, de colegii cu care chiuleam sau mergeam pe varful muntelui. Ironia e ca am avut ocazia sa-i revad pe unii dintre ei si n-a mai fost „ca pe vremuri”. Oamenii se schimba, dar amintirile raman 🙂

 5. Maria Camelia
  iun. 16, 2010 @ 10:03:08

  Este foarte adevarat, trebuie sa ne traim viata la maxim. Pot spune ca imi este dor de prietenii din copilarie, de noptile petrecute in club.

 6. corina
  nov. 02, 2010 @ 15:06:55

  mi-e dor de…..mi-e dor de… mi-e dor sa ma ude un val

 7. Alex Vega
  iul. 02, 2011 @ 20:00:09

  Imi este dor de inocenta si puritatea copilariei, de modul in care ma impresiona orice lucru nou… imi este dor de libertate, sa nu mai fiu sclav pentru o rata… imi este dor dor de vremea cand aveam timp de scris…. imi este dor de adierea vantului de sub umbra ciresului de la tara… imi este dor de oameni blanzi… imi este dor de dragoste curata… imi este dor de viata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: