Tu esti?


Am cunoscut ( si inca mai cunosc, ca nu pot sa spun ca de-cunosc pe cineva) o multime de oameni diferiti. Si o sa mai fie si altii, sunt convinsa. De la fiecare am invatat ca daca stii ce vrei, poti sa obtii acel ceva foarte usor. Sau pare usor, pentru altii. Pentru ei, pentru fiecare dintre ei, e o lupta pentru ceea ce isi doreste cu adevarat.

Cand esti artist, esti artist. Scrii, canti, visezi, ai un pachet complet de calitati in acest sens. Cand esti inginer, stii sa-ti faci meseria asa cum trebuie, pentru ca de asta te-ai pregatit atat si cunosti detalii tehnice, mecanice, ingineresti… Cand esti matematician, stai perfect cu calculele si intotdeauna 1+1 o sa-ti dea 2, nu 3 sau 1 jumate. Cand esti doctor stii ca vrei sa faci oamenii bine. Atunci fa-le bine! Cand esti specialist in comunicare, sa dea naiba daca poti pune in aplicare vreo regula din alea toate pe care le cunosti atat de bine cand vine vorba de a le folosi in interes personal! Sau totusi, poate ca nu esti atat de specialist. Si mai simplu. Si am rezolvat problema. Propun, atunci, ca daca nu esti un bun comunicator, sa devii sculer- matriter si sa te reconvertesti profesional.

Mai cred ca din fiecare meserie inveti cate ceva. Numai din astea doua- trei, cate am insiruit mai sus, am invatat sa visez, sa cant, sa scriu, sa calculez, sa-i fac bine pe altii, sa-mi fac treaba mea bine si atat. Si altele, adica… Dar despre asta e vorba. Ma uit facinata la felul in care vorbesc anumite persoane despre carierele lor, despre ceea ce fac, despre ceea ce le place sa faca, despre ceea ce-si doresc… Si constat ca sunt un mai bun ascultator decat comunicator, ca poate eu vorbesc multe si nu spun nimic. Dar mai conteaza? Nu esti cateodata pur si simplu fascinat de cat de bine pot sa te ascult?

Nu vreau sa trag nicio concluzie, ca nu am la ce. Este si ramane doar fascinatia de a vedea, asculta, simti cu toate simturile omenesti alti oameni; bucuria de a trai; arta de a lupta pentru ceea ce vrei. Ce verb te defineste?  Pe mine a fi. Eu sunt!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: