Nu ca vreau sa zic, dar…


 Dintr-o dorinta de nestapanit de a ma dezvolta ( nu fizic, sau nu doar si nu neaparat fizic, ci mai degraba personal, mental, emotional samd), am inceput sa ma cvasi- documentez, sa ma inspir, sa ma indrept spre articole, carti, publicatii pe tema asta. Din ce am mai vazut si pana acum, pe ici- pe colo, nu-i tocmai rau ce fac. Am facut exercitii pe propria-mi persoana, am analizat propria-mi gandire si propriile-mi simtiri si am constatat ca se poate. Multe se poate, ca sa zic asa :))

Pentru ca vreau sa scot macar o parte dintre muritori din starea de letargie pe care o experimenteaza, voi incerca, in masura in care pot, sa-i scot de aici. Voi incerca sa infiintez o scoala virtuala care va avea cateva discipline banale de auto-educare, voi publica cateva din experimentele create pe mine, voi povesti ce am invatat din fiecare patanie, voi scrie tot ce mi se pare interesant si de viata. Nu voi incerca sa conving pe nimeni ca am dreptate si nici nu ma voi certa cu privire la principiile, conceptele si ideile pe care le expun. E blogul meu si fac ce vreau cu el 🙂 Asadar, in cazul in care de acum incolo va va mai placea ce scriu sunteti bine- veniti, daca nu, va spun eu ca macar din curiozitate veti mai da cate un search pe Google ca sa mai vedeti ce-a mai scris nebuna aia. Va doresc vizionare placuta!

Intre timp, ca sa incep cu inceputul, va reamintesc ca fiecare actiune are si o reactiune. Asadar, ia bine aminte la fiecare gest care pare nevinovat, involuntar, nemotivant, aberant, prostesc. Sa stii ca ce ti se intampla acum se datoreaza faptelor precedente acestei reactiuni. Incearca inca de pe acum sa repari greselile pe care le-ai facut mai demult. Greselile, sper eu, nu le intelegi ca pe o nemultumire adresata tie din partea altora, ci ca pe niste lucruri pe care le-ai facut impotriva vointei tale, de fapt; lucruri asupra carora nu te-ai gandit prea bine cand s-au intamplat, dar care mai tarziu te-au pus pe analizat. Nu lua fiecare durere de cap ca pe o pedeapsa, dar nici nu disconsidera refuzul unei persoane de a te ajuta atunci cand i-ai cerut-o. Ideea e ca trebuie sa discerni bine intre faptele care chiar conteaza si care inseamna ceva, fata de cele superficiale, imaginate sau exagerate de tine. 

 Incearca sa nu critici o persoana atunci cand vrei sa-si schimbe atitudinea, ci incepe sa-i adresezi cuvinte frumoase, de lauda, care sa o bine-dispuna initial. Pentru ca intotdeauna va exista un dar, la un moment dat vei putea sa-i spui Dragul meu, esti un tip foarte talentat la aparaturile astea si la tehnologie, dar… cred ca mai bine chemam un specialist sa ne repare masina de spalat ( pana nu o strici cu totul). Putem, intre timp, sa ne interesam de biletele acelea de vacanta…:) Evident, intotdeauna e si varianta: Ti-am spus ca asa o sa patesti, ca nu esti bun de nimic si am mai dat si o gramada de bani pe masina asta! Uite acum ce-ai facut! Alegeti voi varianta corecta de abordare. Pentru inceput, cam atat. E la mintea cocosului, dar daca nu ti le spunea cineva verde-n fata, te-ai fi gandit ca e atat de simplu? 🙂

Bafta!

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. just1likeme
    ian. 08, 2010 @ 00:34:45

    …butterfly effect…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: