Fetele bune ajung in rai, fetele rele ajung unde vor (II)


pg. 288: Radacini timpurii

„Conditiile unei asemenea limitari in viata sunt create adeseori in copilarie, cand parintii sau alti adulti ori copii mai mari influenteaza procesul de formare a normelor si reprezentarilor despre rolurile pe care trebuie sa le joace fiecare. (…) Parintii isi educa in mod inconstient bebelusii ca sa devina baieti sau fete. (…)

Fetele invata de timpuriu ca nu sunt in stare sa faca singure decat putine lucruri. O mana grijulie le da la o parte piedicile din cale, inainte ca ele sa fi fost recunoscute ca atare. (…) Si azi poti recunoaste un baietel dupa costumasul albastru, iar fetitele dupa cel roz. (…) Deasupra patucului unde stau culcate fetitele se leagana figuri mobile reprezentand flori, papusele, ingeri, in timp ce deasupra bebelusilor baieti sunt atarnate avioane, masinute, caluti si vaporase. Beietelul afla de timpuriu care va fi mai tarziu lumea lui. El este de pe acum un mic pilot. Cine sa se mai mire: deja in primle luni de viata pe fetite le intereseaza mai ales pozele care reprezinta oameni, iar pe baietei cele care infatiseaza obiecte!”

pg. 300: „In loc sa porneasca in cautarea propriilor lor talente ascunse, multi oameni au tendinta de a cimenta aprecierile negative despre propria persoana, chiar daca ele s-au nascut pe fundamentul subred al unei educatii pline de prejudecati.”

pg. 334: „Ideea ca femeile au timp e confirmata, din pacate, de comportamentul multora dintre ele. Femeile isi bareaza dreptul de a avea timp pentru ele, pentru propriile lor interese si dreptul la autodeterminare si, pana la urma, sunt hartuite si epuizate de atata munca, desi au admis ca altii sa puna stapanire pe timpul lor. Ele fac ceea ce li se spune. Si la urma se simt aruncate de colo-colo, lipsite de valoare, nepircepute si proaste.

Altfel stau lucrurile cu fetele rele. Acestea isi iau in fiecare zi un interval de timp in care fac ceva care le aduce satisfactii, care este important pentru ele sau, pur si simplu, le face bine. Indiferent ca sunt angajate profesional sau numai casnice, indiferent ca fac sport, ca se intind putin pentru a se odihni, ca citesc, ca isi permit cate o baie sau, pur si simplu, doar trosnesc din degete si vad castele in nori. Fac ceea ce e bine pentru ele, fara sentimente de vinovatie.

Fetele indraznete nu sunt un fenomen nou al epocii actuale. (…) Daca te-ai nascut cu aripi, trebuie sa faci totul pentru a ti le folosi.

pg. 337: „Ce este comun acestor fete:

Ele incalca regulile.

Ele stabilesc reguli proprii.

Ele ridica pretentii neechivoce.

Ele spun in fata NU.

Ele nu lasa pe nimeni sa le faca nesigure.

Ele au o viziune a caii lor personale.

Ele gandesc generos, nu meschin.

Ele isi procura niste trairi ale succesului.

Ele nu vor sa placa neaparat.

Ele nu se tem de critica.

Ele nu se lasa reduse la tacere.

Ele accepta ideea: Daca nu risti, nu castigi.

Ele isi folosesc energia pentru scopurile LOR.

Ele sunt mandre de succesele lor.

Lor le place sa concureze.

Ele folosesc un limbaj direct si nu-si bat capul cu ceea ce ar putea face sau gandi altii.

Fetele rele au chef sa castige.

Fetele rele au chef sa invinga.

A vrea sa invingi este dorinta pozitiva puternica in care se cuprinde, in ultima instanta, lucrul la care femeile renunta adeseori.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: