(Un)Breathing Earth


breathing-earth Stie cineva cum traieste Pamantul? Cum inspira, cum expira, cum supravietuieste?

La cat de multe nasteri, decese si emisii de CO2 au loc pe secunda, nu stiu sincer cum de ne mai „rabda”. Am gasit printre articolele pe care le citesc dimineata unul destul de interesant, referitor la o aplicatie online care functioneaza din 2006 si simuleaza in timp real numarul nasterilor, al deceselor si al tonelor de CO2 eliminate in atmosfera. „Datele sunt monitorizate incepand cu prima secunda a accesului dvs. pe pagina. S-ar putea insa sa va sperie cu cata repeziciune se nasc si mor oamenii si cate milioane de tone de CO2 sunt emise pe secunda!” breathing_earth

Desi aceasta e doar o simulare in timp real, este totusi o simulare. E adevarat ca e bazata pe statistici reale , iar emisiile de CO2, rata natalitatii si rata de deces utilizate in acest programel provin de la reputate surse, insa astfel de lucruri nu se pot masura niciodata cu o acuratete 100%.

Potrivit Greenport, aplicatia a fost realizata de web-designerul David Bleja. „Ratele emisiilor de carbon sunt calculate la nivel de tara, plecand de la datele oferite de Divizia de Statistica a ONU din 2004. Cum colectarea datelor din toate tarile lumii este extrem de complexa, studiul ONU din 2004 este cel mai extins si mai sigur de pana acum. (…) Autorul remarca insa ca nu putem ignora faptul ca emisiile provin in mare parte din tarile industrializate, care au astfel responsabilitatea de a fi liderii in lupta impotriva incalzirii globale.”

Asadar, lasati boxele sa mearga, dati putin mai tare in cazul in care credeti ca nu auziti bine, si uitati-va si ascultati Cum Respira Pamantul !

Sursa: 9am.ro

Reclame

5 comentarii (+add yours?)

 1. evir11
  ian. 07, 2009 @ 16:19:48

  super interesant! mi-a placut. as vrea sa te inscriu in lista mea de blog-uri.pot? daca vrei poti sa ma treci si tu in a ta. merci. numai bine!

 2. Alexandra
  ian. 07, 2009 @ 16:22:38

  Desigur ca poti 🙂 Te-am imblogrolat 😛

 3. evir11
  ian. 07, 2009 @ 16:30:50

  Merci, pt.ca iti cam urmaresc blog-ul!

 4. tanase
  ian. 07, 2009 @ 16:52:31

  bagi si tu linkul asta in blogroll la tine pls 😀 Danke schon! ioana

 5. ronin
  ian. 08, 2009 @ 09:19:23

  foarte fain! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: