Despre Aristotel… si unde gasim fericirea?


Pentru ca am avut tema la Etica, am apucat si eu sa inteleg cate ceva din Aristotel ( prietenul meu 😀 ). Asa ca, pe scurt, pentru ca un om sa fie fericit, trebuie sa fie virtuos; excesul nu te face mai fericit; Aristotel este adeptul caii de mijloc, al cumpatarii, nu este adeptul egalitatii si recunoaste ca exista relatii de inegalitate; posedarea virtutii nu te face fericit, ci ea- virtutea- trebuie actualizata mereu; omul fericit va fi, deci, acela care va actiona in conformitate cu vitutea perfecta, inzestrat fiind de bunuri materiale care sa-i permita sa puna in act virtutea…

Totul e aici…

Reclame

5 comentarii (+add yours?)

 1. Sky
  feb. 05, 2008 @ 09:07:31

  Introspecteaza … libertate … fericire

 2. zeus
  nov. 16, 2010 @ 05:00:26

  Cred ca Aristotel se rostogoleste in mormant la auzul aberatiilor tale. Nu te confunda cu El esti pe departe de-l intelege fato si daca vrei sa faci un bine la adresa filosofiei , dedicate cu adevarat.

 3. Alexandra
  nov. 16, 2010 @ 09:36:13

  Fato, „dedicate” tu intai gramaticii. Si ce am aberat eu se numeste tema pt facultate de acum 2 sau 3 ani, si nu a fost tocmai de nota 2, sa stii. Nu pretind sa fiu filosoafa, asa ca nu pretinde ca vrei sa-mi dai lectii. Spune-i lui Aristotel sa stea linistit la el in mormant, si vezi sa nu se rostogoleasca Zeus prin ceruri la vazul comentariului tau.

 4. c'est vrai...
  dec. 09, 2011 @ 13:03:07

  Sunt de acord cu Zeus. Esti departe de conceptia lui Aristotel despre fericire. Ar trebui sa te cizelezi un pic inainte de a scrie stupiditati pe internet.

 5. Alexandra
  dec. 10, 2011 @ 12:34:50

  Cred ca fiecare are dreptul de a-si scrie parerea. E dreptul tau sa nu fii de acord cu mine, dar cred ca nu e cazul sa judeci pe nimeni. Daca eram chiar asa departe de o anumita conceptie, cred ca as fi picat demult examenele pe care le-am trecut cu brio…
  Apropo, adresa ta de e-mail ma inspira :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: