Foarte tare, frate!


Cica au mai descoperit astia un „Pamant”. Uite aici o parte din articlul din Cotidianul:

„O echipa de 11 oameni de stiinta de la Centrul National de Cercetari Stiintifice (CNRS), care a colaborat cu Observatorul din Geneva si Centrul de astronomie din Lisabona, a anuntat descoperirea unei planete asemanatoare cu Pamintul. Aflata la 20,5 ani-lumina distanta de Terra si botezata 581 c, noul corp ceresc este cel mai apropiat de marimea Terrei pe care telescoapele l-au identificat vreodata. E insa de cinci ori mai greu decit Pamintul si are o forta gravitationala de 1,6 ori mai puternica decit a planetei noastre. Se presupune ca are atmosfera si ca temperatura variaza intre 0 si 40 de grade Celsius, ceea ce permite existenta apei lichide la suprafata, conform lui Stéphane Udry, unul dintre autorii descoperirii. ”

O fi oare adevarat? Eu una m-as bucura, ca si-asa astia spun ca planeta noastra e pe cale sa se autodistruga. Da’ cat o costa 1mp? ma intreb si eu….

„Potrivit CNN, daca am trai pe nou descoperita exoplaneta, „soarele“ (de fapt, o stea) ar fi mai apropiat, ar avea culoarea rosie, nu ar straluci atit de intens precum cel actual si pe o parte a planetei n-ar apune niciodata. Anul ar dura 13 zile, pentru ca atit ii ia planetei sa se roteasca in jurul stelei. Fiintele umane vor cintari mai mult decit pe Terra, dar macar garderoba paminteasca si-ar putea-o pastra, temperatura noii planete coincizind in mare masura cu aceea a Pamintului. Pina la 581 c, nici una dintre cele 220 de planete descoperite in afara sistemului nostru solar nu oferea conditii propice vietii.”

Interesting, huh?

Reclame

4 comentarii (+add yours?)

 1. Julia
  apr. 26, 2007 @ 17:04:56

  Aliens, something? 😀

 2. roxanik
  mai 01, 2007 @ 12:39:17

  Pai si cand ne mutam?:D

 3. krossfire
  mai 01, 2007 @ 16:52:35

  Inainte de asta, exista satelitul Europa…are gheata si se presupune ca are si apa sub stratul de gheata. Temperaturile sunt cam de cinci ori mai mici decatg in Siberia…but hey, who cares …as long as we have water ?

 4. gabriel
  mai 07, 2007 @ 18:56:10

  asta da articol interesant…
  mai trec pe aici 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: