Ce am mai citit?


Am mai citit, pentru ca mi se intampla cateodata si lucrul asta (dar mai rar, ce-i drept 😛 ). Eh, j/k… Acum pe bune, se mai intampla cam o data pe an, sau la 6-7 luni, sa am un maraton. ( maraton= citesc vreo 2-3 carti in 3-4 zile). So:

1: „Durabila iubire” de Ian McEwan. O carte interesanta, desi nu super-interesanta, pentru oameni cu rabdare ca inceputul e lung si cam plictisitor si nu-ti prea dai seama ce vrea de la tine. Dar e un fel de descriere a bolii „de Clerambault” (prin personajele sale), dupa numele celui care a descoperit-o, si daca sunteti interesati, lucrurile se intampla in felul urmator: o obsesie homo-erotica, cu nuante religioase; sindromul de Clerambault este o afectiune etiologica eterogena. O carte nu prea greoaie, dar cu subiect nemaintalnit ( de mine) pana acum.

2: „Rosu ucigas” de Jeroen Brouwers. O carte super-cruda ( poate prea cruda pentru mine), dar pe care am citit-o cu sufletul la gura. Si nu are nevoie de alta caracterizare, pentru ca urmatorul paragraf va fi de ajuns:

” O femeie este obligata sa stea 24 de ore goala in piata de kumpulan in pozitie de drepti. Toata ziua aerul parca sta sa ia foc de fierbinteala. Noaptea canta cat o tine gura crezand ca se poate astfel incalzi, e in centrul unei retele de reflectoare. Din turnurile de paza din jurul lagarului zi si noapte pustile sunt indreptate spre ea. O femeie goala trebuie sa mearga in patru labe pe strazi, are o sfoara in jurul gatului, pe care o tine un japonez care o urmeaza. Daca da in calea ei de rahati, este obligata sa-i miroasa, ca un caine. Japonezul sta cu batul inaltat deasupra spinarii ei si a locului unde altadata trebuie sa fi avut fesele, pe care acum nu le mai are. Japonezul o strapunge cu varful cizmei in fund.”

Prea crud am zis???

PS: astea sunt carti din colectia „Cotidianul”.

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. alexutz
    apr. 04, 2007 @ 11:23:58

    hez, credeam ca sunt singura @nebuna@ care face maratoane din astea! Tzuck! Tzne/o tot asa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: